Derfor har du brug for en BPA ordning

Har du som arbejdsgiver prøvet at drukne i alle de opgaver der følger med ansvaret som leder? Alle de administrative og juridiske opgaver der hober sig op omkring dig og tager så lang tid, at du ikke har ordentligt tid til at tage dig af den daglige drift af din virksomhed? Så har du måske brug for en BPA ordning.

Hvad er en BPA ordning, og hvad kan den gøre for mig som arbejdsgiver?

En BPA ordning er en Borgerstyret Personlig Assistance ordning, som betyder at du overlader de administrative og juridiske opgaver til en privat virksomhed som er ekspert indenfor dette område. Disse opgaver er alt lige fra udbetaling af løn, pensionsordninger og forsikringer til kontrakthåndering og feriepenge. En BPA ordning betyder ikke at du overlader virksomheden til en anden virksomhed, det betyder blot at de administrative og juridiske opgaver overgår til en virksomhed som du betaler for at gøre det. Dette giver dig mere tid til at styre den daglige drift og fokusere på det du brænder for – din virksomhed.

Bestemmer jeg stadig over virksomheden hvis jeg tager en BPA ordning?

Hvis du vælger at benytte dig af sådan en BPA ordning, så vil du ikke på nogen måde miste din bestemmelse over din virksomhed. En BPA ordning er lidt ligesom at ansætte en medarbejder i virksomheden til at ordne juridiske og administrative opgaver, så det kan lige så let opsige samarbejdet med virksomheder der udbyder BPA ordninger igen. Vælger du at overlade disse arbejdsopgaver til en virksomhed, vil du altså stadig have fuld ret til at tjekke hvad der sker og bryde ind og komme med krav og forespørgsler. Virksomheder der udbyder sådan en BPA ordning, har ofte nogle systemer du som arbejdsgiver kan benytte for at gøre det hele lettere for dig. Det er trods alt din virksomhed.